گاهی ممکن است شرکا به هر دلیلی تصمیم به تبدیل شرکت بگیرند.
یکی از مهمترین دلایلی که بسیاری از شرکا تصمیم می گیرند تا شرکت خود را تبدیل کنند، خودداری از تشکیل شرکت مجدد و انحلال شرکت فعلی می باشد.
تبدیل شرکت مسئولیت محدود به شرکت سهامی خاص در حقیقت فرآیندی است که در طی آن ماهیت شرکت از مسئولیت محدود به سهامی خاص تبدیل می شود.
قبل از تبدیل شرکت با مسئولیت محدود به شرکت سهامی خاص بهتر است تفاوت و تشابه این دو نوع شرکت را بدانید. در این مطلب مقایسه برای درک بهتر ویژگی های هر دو نوع شرکت انجام شده است.
تفاوت های شرکت با مسئولیت محدود و شرکت سهامی خاص
شرکت با مسئولیت محدود
شرکت سهامی خاص
محدود :تعداد شرکا حداقل ۲ نفرسهامی خاص:تعداد سهامداران حداقل ۳ نفر محدود:انتخاب بازرس اصلی و علی البدل اختیاری است سهامی خاص: انتخاب بازرس اصلی و علی البدل اجباری است محدود:مدت مدیریت مدیران نامحدود یا بر عهده شرکاست سهامی خاص: مدت مدیریت مدیران حداکثر دوساله است محدود:مدیران میتوانند از خارج شرکت انتخاب شوند سهامی خاص:مدیران باید سهامدار شرکت باشند (مدیرعامل می تواند نباشد) محدود:سود به نسبت سرمایه شرکا تقسیم میشود سهامی خاص سود به نسبت تعداد سهام تقسیم میشود محدود: دارای تقاضانامه، اساسنامه و شرکت نامه سهامی خاص دارای اظهارنامه و اساسنامه
یکی از مطرح ترین نوع تقاضا ها برای تبدیل انواع شرکت، تبدیل شرکت مسئولیت محدود به شرکت سهامی خاص است. به این دلیل که در ابتدای امر سهامداران و مدیران شرکت های تازه تاسیس شده تعداد محدودی بروکراسی ثبتی دارند، شرکت خود را با عنوان شرکت با مسئولیت محدود تاسیس می کنند و به مرور و بعد از رشد شرکت، مالکان شرکت به علت دست یافتن به اعتبار بالاتر نزد موسسات مالی و شرکت ها و بانک ها و همچنین تسهیل و تسریع بخشیدن در روند امور شرکت اقدام به تغییر شرکت از شرکت با مسئولیت محدود به شرکت سهامی خاص می کنند.
تبدیل شرکت مسئولیت محدود به خاص چه مزایایی دارد
سرمایه اولیه هر شرکتی از اهمیت زیادی در نزد اعتبار دهندگان و فعالین اقتصادی طرف حساب آن شرکت برخوردار می باشد به همین دلیل با توجه به اینکه در شرکت های با مسئولیت محدود نیازی به واریز 35 درصد میزان سرمایه اولیه شرکت در نزد بانک نیست و بروکراسی (دیوان سالاری) های کمتری را شامل می شود به همین جهت بیشتر شرکت های با مسئولیت محدود با سرمایه اولیه بالا ثبت شده اند و با تبدیل خود به شرکت سهامی خاص می توانند در زمان دریافت تسهیلات و اعتبارات از وام دهندگان و یا شرکت در مزایده ها و مناقصات و مراودات اقتصادی از اعتبار بسیار بالاتری برخوردار شوند.
از آنجا که در شرکت های با مسئولیت محدود مسئولیت اعضا و سهامداران شرکت محدود به سهم الشرکه خود می باشد، طرفین اقتصادی این نوع شرکت ها بسیار محتاطانه با این گونه شرکت ها وارد قرارداد می شوند و از دید طرفین اقتصادی این شرکت ها در زمان بروز مشکلات حقوقی و قانونی، وصول مطالبات از این شرکت ها از ریسک بالاتری نسبت به شرکت های سهامی خاص برخوردار است. ازهمین سو با تبدیل شرکتهای با مسئولیت محدود به شرکت سهامی خاص اعتبار آن شرکت در نزد فعالین اقتصادی افزایش چشمگیری می یابد.
از آنجا که قالب یک شرکت سهامی خاص نوعی پیشرفته را دارا است و به راحتی قابل تبدیل به شرکت های سهامی عام است، با تبدیل شرکت با مسئولیت محدود به شرکت سهامی خاص امکان رشد بیشتر شرکت و چشم انداز توسعه شرکت را به طور چشمگیری افزایش داده اید.
از آنجا که هر نوع تغییرات شرکت مانند ورود و خروج شرکا، افزایش و یا کاهش سرمایه در شرکت های مسئولیت محدود به مراتب ساده تر از شرکت های سهامی خاص است، متقاضیان بهتر است ابتدا نسبت به تغییرات مورد نظر خود اقدام نموده و سپس نسبت به تبدیل شرکت با مسئولیت محدود به سهامی خاص اقدام کنند. این حسن انجام ساده تغییرات در شرایط فعلی و سپس تبدیل ماهیت شرکت به سهامی خاص یکی از محاسن بزرگ این نوع تبدیل می باشد.
شرایط لازم برای تبدیل شرکت با مسئولیت محدود به شرکت سهامی خاص (۵ مورد)
حداقل دو سال از تاریخ ثبت شرکت با مسئولیت محدود گذشته باشد.
شرکت بدهی مالیاتی منجر به صدور اجراییه نداشته باشد.
رعایت الزامات قانونی مربوط به شرکت های سهامی خاص مانند حداقل تعداد سهامداران (۳نفر) و بازرسان (۲ نفر).
گزارش کارشناس رسمی دادگستری مبنی بر تایید یا تقویم سرمایه شرکت.
مدارک مورد نیاز برای تبدیل شرکت (۸ مورد)
صورت جلسه مجمع عمومی فوق العاده (تبدیل نوع و مفاد اساسنامه و اظهارنامه شرکت سهامی خاص، در این مجمع تصویب می شود).
صورت جلسه مجمع عمومی عادی (انتخاب اعضای هیئت مدیره و بازرسان).
اساسنامه شرکت سهامی خاص.
اظهار نامه شرکت سهامی خاص.
مدارک شناسایی عضو یا اعضای جدید (در صورت وجود).
گزارش کارشناس رسمی دادگستری مبنی بر تایید یا تقویم سرمایه شرکت.
برای تبدیل شرکت با مسئولیت محدود به شرکت سهامی خاص در ابتدا باید مجمع عمومی فوق العاده و یا توافق تمامی شرکا برای این موضع اخذ و صورتجلسه شود. سپس باید مدارک مورد نیاز که در ادامه مقاله گفته می شود فراهم گردد و درخواستی برای اداره ثبت شرکت ها جهت اعمال تغییرات شرکت با مسئولیت محدود به شرکت سهامی خاص ارسال گردد
همچنین لازم است تا اساسنامه شرکت جدید صرف نظر از اساسنامه شرکت مسئولیت محدود تهیه شود تا در آن اساسنامه، سهامداران و شرکا مقدار ارزش هر سهم را مشخص کنند. همچنین باید افرادی برای هیئت مدیره شرکت انتخاب شوند. این موضوعات در جلسه مجمع عمومی اولیه باید انجام گردد.
شایان ذکر است در اساسنامه قدیمی شرکت که مربوط به شرکت با مسئولیت محدود است تبدیل شرکت به سهامی خاص نیز ذکر می شود ولی پس از تبدیل معیار، اساسنامه جدید می باشد. همچنین لازم است تا برای ثبت شرکت به سهامی خاص، ابتدا اعضای شرکت به حداقل 3 نفر افزایش بیابد. ثبت شرکت سهامی خاص با وجود 2 عضو غیرممکن است. هرکدام از اعضای هیئت مدیره نیز برای موضوع شرکت به صورت کتبی مسئولیت خود را در شرکت قبول کنند.
در شرکت سهامی باید یک نفر به عنوان بازرس اصلی و یک نفر به عنوان بازرس علی البدل یا جایگزین الزاما معرفی شود. در شرکت های سهامی به اندازه سرمایه ای که هریک از شرکا دارند میزان مسئولیت و سهم آنها مشخص می شود. همچنین حتما باید روزنامه کثیر الانتشار برای آگهی های شرکت معرفی شود.
پس از این بایستی ساختار شرکت به همراه درخواست برای تغییرات به اداره ثبت شرکت ها ارائه شده تا در دقاتر این شرکت تغییرات اعمال شده و موضوع تبدیل شرکت با مسئولیت محدود به شرکت سهامی خاص آگهی شود. آگهی تغییرات شرکت در روزنامه کثیر الانتشار و روزنامه رسمی به چاپ برسد.
بعد از انجام این کار ها باید هرگونه نام و عنوان شرکت با مسئولیت محدود از شرکت حذف شود و نام شرکت سهامی خاص به عنوان شرکت و سربرگ و مستندات آن اضافه شود.
برای تبدیل شرکت مسئولیت محدود به خاص ابتدا با کارشناسان ثبت بارمان تماس بگیرین
و پس از عقد قرارداد با متخصصان ثبت بارمان و تنظیم صورتجلسات مربوطه پس از تایید سرمایه اولیه توسط کارشناسان رسمی، اظهارنامه، اساسنامه و صورت جلسات برای امضا برای متقاضی ارسال خواهد شد.
در مرحله بعد ، اطلاعات و مدارک مورد نیاز، در سامانه ثبت شرکت ها ثبت می گردد. سپس همه اوراق و مدارک امضا شده در مرحله چهارم، در پاکت پستی قرارگرفته و برای اداره ثبت شرکت ها ارسال می شود و در آخرین مرحله تبدیل شرکت، پس از فرستادن مدارک مورد نیاز به اداره ثبت شرکت ها، باید منتظر تائید آن ها بود. کارشناسان این اداره تمام مدارک ارسالی را با دقت بررسی مینمایند. پس از تطبیق دادن آن ها با قوانین و در صورت نبود کاستی اجازه انتشار آگهی تغییرات شرکت، صادر میشود و سپس چاپ در روزنامه رسمی .
مدتزمان تبدیل شرکت مسئولیت محدود به سهامی خاص
طی کردن تمام مراحل تبدیل شرکت ها به یکدیگر، حدود ۷ تا ۱۰ روز کاری زمان میبرد. اگر مراحل تبدیل شرکت، گام به گام طی شوند، میتوان اطمینان داشت که تبدیل شرکت مورد نظر، بدون اتلاف وقت و بدون تکرار این روند به انجام میرسد. پس از فرستادن مدارک مورد نیاز برای اداره ثبت شرکت ها، باید منتظر تائید آن ها بود. کارشناسان این اداره تمام مدارک ارسالی را با دقت بررسی مینمایند. پس از تطبیق دادن آن ها با قوانین و در صورت نبود کاستی اجازه انتشار آگهی تغییرات شرکت صادر می شود.