تغییرات شرکت چیست
یک شرکت پس از ثبت ،می تواند تغییراتی را در مواردی از اساسنامه و یا هر آنچه مربوط به شرکت است ایجاد کند تمامی تغییرات و تصمیمات شرکت که طی مجمع عمومی یا مجمع فوق العاد عمومی در جلسه هیت مدیره است .
مجمع عمومی عادی
1 – تعیین خط مشی شرکت و رسیدگی واتحاذ تصمیم راجع به کلیه امور شرکت (غیر از آنچه در صلاحیت مجمع عمومی موسس یا فوق العاده)
2 – رسیدگی به ترازنامه و حساب سود و زیان سال مالی قبل و صورت دارایی و مطالبات دیون و صورتجلسات دوره عملکردو سالانه شرکت رسیدگی مزبور پس از استماع گزارش مدیران و بازرس یا بازرسان خواهد بود .
3 – انتخاب مدیران و بازرس یا بازرسان
4 – تصویب ترازنامه و دستور تقسیم سود بین صاحبان سهام
وظایف مجمع عمومی فوق العاده
1 – تغییر در موارد اساسنامه (نظیر تغییر در نام شرکت :تغییر در موضوع شرکت، تغییر محل شرکت)
2 – افزایش یا کاهش سرمایه
3 – تغییر در عده مدیران و مدت خدمت آن ها و تعیین بازرسان
4 – اجاره صدور اوراق قرضه
5 – ایجاد سهم ممتاز
6 – انحلال شرکت
وظایف مجمع هیت مدیره
1 – تعیین سمت های مختلف راس شرکت مانند ریس ،نایب ریس ومدیر عامل
2 – بررسی و اخذ تصمیمات لازم درباره درآمد ها و بدهی های شرکت
3 – تصمیم گیری درباره معاملات و قراردادهای شرکت
4 – انتخاب مدیران بخش های داخلی
5 – تعیین روزنامه کثیرالانتشاری که آگهی ها و اطلاعیه های شرکت تا محمع عمومی عادی سال بعد در آن انتشار خواهد یافت
صورت جلسه چیست
طی جلسه در آن ثبت می شود این کار معمولا در جلسات رسمی و به منظور حفظ اسناد و مدارک مربوط به آن انجام می شود تا در صورت نیاز بتوان به آن ارجاع داد ارکان اصلی متن صورت جلسه
تاریخ برگزاری /محل برگزاری /افراد حاضر جلسه و افراد غایب /موضوع جلسه /متن جلسه و مذاکرات انجام شده /مصوبات /جمع بندی جلسه /تاریخ و مکان جلسه بعدی
کاربرد صورت جلسه چیست
همه صورت جلسات به نتظیم صورت جلسه نیاز ندارند معمولا در جلسات سازمانی و نیز جلساتی که قرار است در آن ها تصمیمات مهمی اتحاذ شوند یکی از انواع صورت جلسه استفاده می شوند مهم ترین کاربرد صورت جلسه می توان به موارد زیر اشاره کرد
جلسات فوق العاد و عادی مجمع عمومی سازمان /جلسات هیت مدیره /جلسه مربوط به تغییر در اساسنامه ی سازمان /
جلسات اعلام انحلال یا تاسیس شرکت /جلسات معارفه یا تودیع مدیران ،اعضای هیت مدیره شرکا /جلسات مربوط به تغییرات هویتی در شرکت مانند نام –برند و غیر ..
دستور جلسه چیست
معمولا دستور جلسه به آن متن برگزاری جلسه نیز گفته می شود مدیر جلسه به کمک همان شخص می نویسد که مسولیت نگارش نیز با اوست مسئول توزیع دستور جلسه نیز معمولا همین شخص است .
تعیین اهداف جلسه /زمان بندی مناسب برای هر موضوع و نیز هر یک از شرکت کنندگان /لیست سوالاتی که باید به آن ها پاسخ داده شود /تعیین مدیریا مدیران جلسه و نیز موضوعات مربوط به فرد.
تغییر آدرس شرکت
آدرس شرکت یا کد پستی شرکت ها یا موسسات غیر تجاری به منزله جابه جایی آن شرکت و موسسه از محلی به محلی دیگر می باشد .این تغییر آدرس می تواند در یک واحد ثبت شود.
نکات تغییر آدرس
صورت جلسه تغییر آدرس باید روی سربرگ شرکت با مهر شرکت باشد
تنظیم دو نسخه صورتجلسه با کلیه امضاها
دلیل تغییر کد پستی به مشکل برخوردار باشد باز هم برای تغییر کد پستی در یک واحد ثبتی تنظیم صورتجلسه صورت گیرد
در تغییر آدرس شرکت سهامی خاص ،سهامداران باید لیست سهام و میزان آن را در سربرگ شرکت به صورت جداگانه درج و امضا شود.
تمام صفحات صورت جلسه حتما امضا شود .
فرق تغییر آدرس سهامی خاص و مسولیت محدود
در سهامی خاص
نیازمند تشکلی مجمع عمومی به طور فوق العاده جهت تنظمی صورتجلسه است .
بر تنظیم صورتجلسات تغییر آدرس شرکت و امضا هیات ریسه مجمع و هیت مدیره سهامداران شرکت باید یک لیست جداگانه که در آن میزان سهامشان نیز قیده شده است را امضا نموده و همراه صورتجلسه به اداره ثبت ارسال نمایند
مسولیت محدود
نیازمند تشکلی مجمع عمومی به طور فوق العاده جهت تنظمی صورتجلسه است . بر تنظیم صورتجلسات نیاز به امضا لیست جداگانه سهامداران در برگه جداگانه نیست.
تغییر نام شرکت
اگر چه باره ها درباره دقت در انتخاب نام شرکت صحبت شده است اما بعضی از شرکت ها به فرایند درست انتخاب نام شرکت توجهی ندارد مثلا :نام محدود کنند بر اساس یک فعالیت خاص برای شرکت انتخاب می شوند بنابراین اگرحوزه فعالیت شرکت کمی تغییر کند نام انتخابی دیگر برای شرکت مناسب نیست هر موقع شرکا به هر دلیلی با شما قطع همکاری داشته باشد دردسر تغییر شرکت هم همراهش است .
تغییر نام :
در حال حاضر مرجع رسمی و اصلی ثبت شرکت و ثبت تغییرات شرکت از جمله تغییر نام شرکت ،اداره ثبت شرکت ها است فرایند ثبت تغییر نام شرکت بایستی در سامانه اینترنتی اداره ثبت شرکت ها پیگیری شود و متقاضیان با گردآوری مدارک لازم مراحل این سامانه را طی کنند
تغییر موضوع شرکت
تغییر موضوع شرکت به منزله تغییر زمینه فعالیت شرکت می باشد.موضوع شرکت منظور موضوع اصلی شرکت می باشد. موضوعات جدید انتخابی شرکت نباید غیر قانونی و غیر مجاز باشد .
برای تغییر و یا الحاق و حذف موضوع شرکت باید جلسه مجمع عمومی فوق العاد تشکیل شود و کلیه سهامدران در مورد آن تصمیم گیری نمایند بعد ار تصمیم نهایی سهامدارن باید صورت جلسه تنظیم شده را با ذکر میزان سهم الشرکه امضا نمایند .
دسته اول موضوعاتی هستند که تحت هیچ شرایطی قابل ثبت نمی باشد .
دسته دوم موضوعاتی که برای ثبت آن ها نیاز به دریافت مجوز است .
دسته سوم موضوعاتی هستند که بدون دریافت مجوز می توان برای شرکت انتخاب کرد و سپس ثبت شرکت انجام داد.
تمدید بازرس و هیت مدیره
رسیدن به تصمیمی مشترک و مورد قبول همه اعضا دشوار است اما برای تمدید بازرسین شرکت و هیت مدیره برگزاری این جلسه ها الزامی است .
پس از انجام گفت وگوها و آماد کردن مدارک باید مراحل زیر را برای نهایی کردن تمدید بازرس و هیت مدیره شرکت طی شود .
-نگارش صورت جلسه های مرتبط و امضای آن توسط تمامی اعضا .
-ثبت تمامی مدارک لازم برای تمدید بازرسان شرکت و هیت مدیره
-پرداخت هزینه ها به مراجعه به اداره ثبت شرکت ها
-درج آگهی در روزنامه رسمی و پرداخت هزینه آن
اعضای هیت مدیره مهم ترین ارکان سازمانی هر شرکتی هستند این افراد ،تحت نظارت بازرسان شرکت ،اساسی ترین تصمیمات را اتخاذ می کنند . همین دلیل مقررات واساسنامه هایی وجود دارد که رعایت آنها برای تمامی اشخاص الزامی است .
تمام جابه جایی ها و انتصاب هایی در بازرسین و هیات مدیره شرکت های با مسولیت محدود یا بازرسین و هیات مدیره شرکت های سهامی خاص انجام می گیرد باید طبق همین قوانین باشد
تمام تشریفات قانونی مثل برگزاری منظم جلسات و امضا شدن صورت جلسه ها به دست تمامی اعضا بسیار ضروری است
زمان بندی صحیح انجام کارها از جمله ثبت به موقع آگهی تمدید بازرس و هیت مدیره شرکت در روزنامه رسمی کشور بسیار اساسی است .
بازرسین شرکت
بازرس نماینده قانونی صاحبان سرمایه شرکت محسوب می شود که توسط مجمع عمومی برای نظارت بر میدیران انتخاب می شوند .شرکت های سهامی باید یک یا چند بازرس داشته باشند که تعداد آن ها را اساسنامه و قانون تعیین می کند بازرس ممکن است حقیقی یا حقوقی باشد 2 تا بازرس یکی اصلی و یکی علی البدل به هر دلیلی بازرس اصلی نبودبازرس علی البدل جایگزین آن است
عدم محکومیت کیفری موثر –حداقل مدرک تحصیلی لیسانس در رشته متناسب –داشتن حداقل 2 سال سابقه کار – عدم اشتغال به نمایندگی در مجلس
نکات مهم در تمدید بازرسین و هیت مدیره
به ماده 99 قانون تجارت توجه داشته باشید
صورت جلسه امضا شده تنها سه روز اعتبار دارد در این مدت باید آن را به اداره تحویل دهید .
بارکد پستی را ر سامانه به ثبت برسانید تا در آیند مشکلی برای شما به وجود نداشته باشد .
جلسه ای برای تمدید هیت مدیره و بازرسین تشکیل می شود باید در چهار ماه ابتدایی سال باشد می توانید تغییرات را در ماه های دیگر هم اعمل کنید اما باید جلسه مجمع عمومی فوق العادد را تشکیل دهید و صورت جلسه رادر این جلسه مطرح کرده وامضا کنید .
کاهش سرمایه : اجباری و اختیاری
1 – کاهش اجباری سرمایه هم از طریق کاهش مبلغ اسمی و هم از طریق تعداد سهام موجود امکان پذیر است
2 – کاهش اختیاری سرمایه فقط از طریق کاهش مبلغ اسمی سهام امکان پذیر است
کاهش اختیاری
معمولا زمانی این اتفاق می افتد که شرکا و سهام داران سرمایه زیادی را به شرکت آورده اند به شکلی بیش از حد نیاز می باشد اضافی بودن سرمایه باعث می شود که سهام داران تصمیم به برداشت سرمایه بگیند .هر کدام از شرکا به اندازه درصد سرمایه که در شرکت دارند کاهش سرمایه و برداشت آن نقش خواهد داشت .دز مجمع عمومی فوق العاده در واقع تنها مرجعی است که می تواند در مورد کاهش سرمایه تصمیم بگیرد به مرحله اجرا در آوردن تصمیم مربوط به کاهش سرمایه ،توسط هیات مدیره انجام می شود .
سهم کلیه صاحبان سهام باید به نسبتی مساوری کاهش یابد
سرمایه شرکت نباید از مقدار قانونی تعیین شده کمتر شود در غیر این صورت هر شخص ذینفع می تواند از دادگاه برای انحلال شرکت تقاضا نماید .
نحوه کاهش سرمایه اختیاری
این کار طبق کاهش مبلغ اسمی سهام می شود سهام گذشته شرکت وضعیت ابطال به خود می گیرد و سهام جدیدی با ارزش اسمی کمتری به وجود می آید . سهام جدید در میان سهامدران تقسیم می شود
گاهی مشتریان ما در صورت جلسه ای برای کاهش سرمایه تهیه شده و یک نسخه از آن به اداره ثبت شرکت ها ارسال می شود .
در صورتی که کاهش سرمایه را بر اساس ضوابط و قوانین انجام ندهید ممکن است ببین 20 هزار ریال تا 200 هزار ریال جریمه شوید .
حق و حقوق سهامدران باید به صورت مساوی تقسیم شود
هنگامی که مجمع عمومی تشکیل می شود صورتجلسه کاهش سرمایه را باید حداکثر 45 روز بعد ارائه نمایید
هنگامی که کاهش سرمایه انجام شد باید از این مورد را از طریق روزنامه های کثیرالانشار آگهی کنید و حداقل یک ماه باید از تاریخ چاپ این آگهی بگذره .
طلبکاران در صورتی که قبل از کاهش سرمایه از شما طلبکار بوده اند می توانند نسبت به کاهش سرمایه اعتراض کنند
دادگاه مربوط باید اجرای حکم کاهش سرمایه را تایید کند .
مراحل کاهش سرمایه اختیاری
هیات مدیره باید درخواست خود را برای کاهش سرمایه اعلام کند –جلسه مجمع عمومی فوق العاد باید تشکیل گردد .گزارش بازرسان شرکت باید قرائت شود –مجمع باید کاهش سرمایه را تصویب کند –تغییرات شرکت باید در اداره ثبت شرکت ها ثبت گردد –آگهی های مربوطه باید در روزنامه رسمی و روزنامه کثیرالانشار درج شود
کاهش سرمایه اجباری
برای کاهش سرمایه شرکت انجام این کار به صورت اجباری است .اگر حداقل نیمی از سرمایه شرکت بر اثر ضرر وزیان های وارده از این ببین رفته باشد هیات مدیره باید برای کاهش سرمایه یا انحلال شرکت اقدام نماید و مجمع عمومی فوق العاد را تشکیل دهد این مجمع باید انحلال شرکت رای دهد یا این که کاهش سرمایه را اعلام کند.
اگر هیات مدیره مجمع را تشکیل ندهد یا این که مجمع نتواند بر اساس مقررات قانونی تشکیل شود افراد ذینفع می توانند از دادگاه انحلال شرکت را خواستار شوند . منظور از ذینفع تمامی افرادی است شامل مشتری ها ،مدیران و سهامداران هر کدام ار افراد گفته شده می توانند از دادگاه انحلال شرکت را خواستار شوند . برای چنین درخواستی باید مدارکی به دادگاه ارائه دهید که نشان دهد حداقل نیمی از سرمایه شرکت از ببین رفته است .
مراحل کاهش سرمایه اجباری
کاهش اجباری سرمایه از ارزش اسمی سهام کم می شود . آگهی کاهش ارزش سهام هم باید در روزنامه رسمی کشورثبت گردد . همچنین ممکن است به جای کم شدن از ارزش سهام ،تعداد سهام کاهش یابد .برای انجام این کار باید یک نسخه از صورتجلسات قدیم و جدید را به دادگاه دهید .هم چنین آگهی روزنامه را هم باید ارائه دهید پس از بررسی دادگاه کاهش سرکایه صورت خواهد گرفت .معمولا در شرایطی ممکن است شرکت ها مجبور به انحلال یا اعلام ورشکستگی شونداز این روش استفاده می نمایند تمامی فرایند ها با دقت کامل و رعایت قوانین انجام می شود
افزایش سرمایه
افزایش سرمایه به معنای افزایش اسمی میزان سرمایه ثبت شده یک شرکت است این فرایند با هدف اصلاح ساختار مالی ،توسعه فعالیت و تامین منابع مالی جدید انجام می شود و طی آن تعداد سهامی که شرکت منتشر می کند افزایش پیدا خواهد کرد
انواع روش های افزایش سرمایه
افزایش سرمایه از محل سود انباشته
افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها
افزایش سرمایه از محل آورده نقدی و مطالبات حال شده سهامدران
افزایش سرمایه به روش صرف سهام
مزایا و معایب افزایش سرمایه
افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها باعث نزدیک شدن اطلاعات منتشره در صورت های مالی به واقعیت می شود .همچنین این نوع افزایش سرمایه منجر به افزایش اعتبار شرکت جهت دریافت تهسیلات بانکی نیز می شود .
نقدینگی جدیدی به شرکت وارد نمی شود
درصد مالکیت سهامداران تغییر نمی کند زیرا سهامی که به هر فرد تعلق می گیرد متناسب با درصد مالکیت وی و میزان افزایش سرمایه است
فرد جدیدی از طریق روش تجدید ارزیابی به لیست سهامداران شرکت اضافه نمی شود
ارزش دارایی سهامدران ثابت می ماند . این ثبات از طریق افزایش تعداد سهام و کاهش قیمت دارایی سهامدران است
افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی های شرکت
فرایند :
هنگامی که شاهد افزایش تغییرات در قیمت نسبی کالا و خدمات هستیم .
منتسب کردن ارزش های جدی به دارایی های موجود
شرایط :
هنگامی که شاهد افزایش تغییرات در قیمت نسبی کالا و خدمات هستیم .
اختلاف شدید میان بهای تمام شده دارایی های ثابت و سرمایه گذاری های بلند مدت جدید
مزایا :
انضباط در صورت های مالی – به روز شدن ارزش های دارایی های شرکت – افزایش قدرت دریافت اعتبار وام
معایب :
عدم تغییر ارزش ذاتی شرکت – عدم ورود نقدینگی در شرکت
افزایش سرمایه از محل سود انباشته
فرایند :
بدون نشر حق تقدم
تقسیم ببین سهامداران به نسبت سهامشان
میزان مالکیت سهامدران ثابت می ماند
شرایط :
ذخیر سازی بخش از سود های سالیان گذشته
نیاز به گردش منابع مالی جدید در شرکت
مزایا :
عدم نیاز به پرداخت ارزش اسمی سهام –سرعت گرفتن فرایند های توسعه ای –کمک به بهبود سود آوری در بلند مدت
معایب :
عدم ورود نقدینگی از خارج از شرکت
افزایش سرمایه به روش صرف سهام
مصارف :
تقسیم نقدی صرف سهام ببین سهامداران
توزیع سهام جدید میان سهامدران جدید به ازای صرف سهام
انتقال صرف سهام به اندوخته شرکت
ذی نفعان :
شرکت –سهامدران –بازار سهم –سهام داران جز
مزایا :
رشد سود آوری –اصلاح ساختار مالی شرکت –منبع تامین مالی با ثبات – افزایش اعتبار شرکت –تقسیم سهام میان سهامداران
معایب :
سهامدار اصلی در افزایش سرمایه مشارکت نداشته باشد
در صورت توزیع نقدی فوری صرف سهام قیمت سهم کاهش می یابد
ممکن است در مواردی هیچ شخصی حاضر به خرید نباشد
افزایش سرمایه از محل آورده نقدی و مطالبات حل شده
فرایند :
ارئه حق نقد سهام به سهامدارن
واریز مبلغ معادل ارزش اسمی به ازای هر حق تقدم توسط سهامدران
شرایط :
عدم وجود اندوخته یا سود انباشته شرکت
نیاز به منابع مالی جدید دورن شرکت
مزایا :
تزریق نقدینگی دورن شرکت – سرعت گرفتن فرایند های توسعه ای –کمک به بهبود سودآوری در بلند مدت
معایب :
زمان بر بودن فرایند –مقاومت سهامداران در واریز ارزش – اسمی هر سهم.
نقل ،انتقال سهام
به بخشی از سرمایه شرکت سهامی گفته می شود که بر مبنای میزان مشارکت و بر اساس تعهدات افراد دارای سهام ببین آن ها تقسیم می شود . سهام می تواند به صورت با نام و بی نام با قابلیت انتقال به غیر یا بدون قابلیت انتقال به غیر صادر شود به صورت برگه های سهامی که تعیین کننده تعداد سهم فرد است مشخص شود در مجموع کل سهم های افراد سرمایه شرکت را تشکیل می دهد می تواند پس از انحلال شرکت به صورت مبلغ اسمی هر تعداد سهام مطالبه شود .
سهام با نام
سهام با نام به نوعی از سهام گفته می شود دارای مالکیت بر رو شخص خاصی است و مشخصات صاحب سهم در برگ سهام و در دفاتر ثبت سهام ذکر می شود . این نوع درمواردی هم چون موارد زیر دارای ارزش می باشد
زمانی که مبلغ کل سهام به صورت بی نام پرداخت نشده باشد باید سهام با نام صادرگردد.
سهام افراد صغیر و زیر سن قانونی به موجب حمایت از حقوق آن ها باید به صورت با نام صادر گردد .
سهام بی نام
سهام بی نام نوعی از سهام است که در وجه حاصل صادر می گردد و دارنده آن مالک به حساب می آید و نام صاحب سهام در برگه های صادر ذکر نمی شود .برای نقل انتقال این گونه سهام نیازی به انجام امور اداری خاصی نیست و تنها انتقال برگه ها و سپردن به شخص دیگر کفایت می کند
سهام ممتاز
دارای الویت ها و مزایا خاصی است این گونه مزایا معمولا در اساسنامه شرکت ذکر شده و با رای گیری و مجمع نظر همه سهام داران نتیجه گیری و تصمیم گیری می شوند از جمله امتیازات ویژه سهام ممتاز می توان مواردی مانند :تخفیف در پرداخت مبلغ اسمی آن، اختصاص سود بیشتر به آن دادن حق امتیاز بیشتر برای تصمیم گیری های مختلف شرکت به دارندگان این نوع سهام و یا استثنا قائل شدن برای دارندگان این سهام درپرداخت زیان برگ های عملکرد اظهارنامه های مالیاتی شرکت را نام برد .
مدارک نقل انتقال
ارائه آگهی تاسیس شرکت – ارائه روزنامه رسمی آگهی تاسیس –ارائه مدارک هویتی سهام دارن شامل کپی شناسنامه و کارت ملی –ارائه آگهی آخرین ثبت تغییرات شرکت
مراحل نقل انتقال سهام قوانینی در اساسنامه
برگزاری جلسه هیات مدیره
تنظیم صورت جلسه رسمی با امضای اعضای هیات مدیره و افراد دو طرفه معامله
مدارک هویتی طرفین نقل و انتقال سهام
برگه مفاصا حساب مربوط به نقل و انتقال سهام صدره از سازمان امور مالیاتی کشور
نام کلیه افراد صاحب سهم قبل و پس از انتقال
تغییر امضا
حق امضای شرکت یکی از موارد قابل تغییر است که اعضای هیت مدیره می توانند آن را به شخصی واگذار کنند و یا از آن سلب کنند و به شخص دیگری انتقال دهند این تغییرات دارای مراحل خاصی است که لازم است تمام دقت انجام شده و برای فعالیت خود دردسر ساز نشود
حق امضا در شرکت سهامی خاص
حداقل اعضا 5 نفر به عنوان هیت مدیره مشغول به کار هستند برای شما جالب باشد که بازرس در ثبت شرکت سهامی خاص ها نمی توانند حق امضا داشته باشند اما هر سه نفر دیگر می توانند حق امضا داشته باشند اما هر سه نفری دیگر می توانند حق امضا داشته باشند و این موضوع با تصمیم نهایی همین هیت مدیره انجام می شود
حق امضا در شرکت مسولیت محدود
حداقل دو نفر به عنوان شریک هستند این دو می توانند باه دیگر یا به طور تکی حق در یک شرکت مسولیت محدود امضا داشته باشند . حق امضا هم دو بخش است عموما :اوراق مالی و تعهد آور و اوراق عادی و اداری که هر دو باید مشخص شوند .
تعیین افراد دارنده حق امضا
داشتن حق امضا در شرکت هم از مسائل مهمی است که فقط اعضا هیت مدیره می توانند برای آن تصمیم گیری کنند .از این رو در طی جلسه هایی که اعضا هیت مدیره با یکدیگر دارند شخص یا اشخاصی را به عنوان دارنده حق امضا معرفی می کنند و باید توجه داشته باشید که در صورت نیاز امکان تغییر حق امضا وجود دارد لازم به ذکر است که شخص مدیرعامل باید حق امضا داشته باشد از این رو به شما پیشنهاد می دهیم شخصی را به عنوان مدیر عامل انتخاب کنید که به او اعتماد کامل دارید .مدیر عامل می تواند از اعضا هیت مدیره یا شخصی خارج از ان باشد و در این رابطه محدودیتی وجود ندارد
ورود و خروج :
در تمامی شرکتها و موسسات اعم از شرکت مسولیت محدود ،شرکت تضامنی ؛شرکت تعاونی و..به جز سهامی خاص چنانچه شخص یا اشخاصی بنا به هر دلیلی نتواند به همکاری خود با شرکت ادامه دهند خروج از شرکت نهایتا منجر به کاهش سرمایه می گردد در چند مرحله انجام می شود .
خروج از شرکت و یا کاهش سرمایه هر یک سهامدارن بایستی با رضایت آن شخص انجام گیرد و بدون رضایت کتبی وی (امضای صورتجلسه و اوراق) سایر اعضا نمی توانند این کار را انجام دهند .
مدارک مورد نیاز :
سربرگ شرکت – ارائه مدارک شناسایی مربوط شرکت یا موسسه توسط وکیل – حضور کلیه شرکا در جلسه – مهر مخصوص شرکت
دلیل ورود و خروج شرکا :
جایگزین نمودن شخص یا اشخاص از مجموعه با شخص یا اشخاص دیگر
انصراف یکی از اعضا شرکت از ادامه کار
اضافه کردن فرد جدید به هر دلیلی
ورود شریک جدید :
ورود شریک به شرکت که طی صورتجلسات تنظیم می شود
ورود شریک از طریق افزایش سرمایه شرکت
ورود شریک از طریق واگذاری سهام مابقی سهامداران
ورود شریک جدید به شرکت
زمان ورود شریک جدید بایستی یک نوع مبادله سرمایه ای ببین شرکا تعیین شود که این مبادله ممکن دو حالت باشد
مبادله شریک جدید با شرکای قدیمی :این نوع مبادله ببین اشخاص حقیقی است .
مبادله شرکت جدید با شرکت :این نوع مبادله ،مبادله ببین شخص حقیقی شریک جدید با شخص حقوقی شرکت است که سیبب افزایش سرمایه گردیده و می تواند در قالب یکی از حالت زیر می باشد
ورود شریک جدید با فرض پرداخت مبلغی معادل سرمایه تعیین شده برای او
ورود شریک جدید با فرض پرداخت مبلغی بیشتر از سرمایه تعیین شده برای او
ورود شریک جدید با فرض پرداخت کمتر از سرمایه تعیین شده برای او
ورود شریک جدید با تجدید ارزیابی دارایی ها و بدهی های شرکت
خروج از شرکت
در شرکت تضامنی مطابق ماده 123 قانون تجارت هیچ یک از شرکا اجازه نداند بدون رضایت سایر شرکا سهم خود را به دیگری واگذار کرده و از شرکت خارج شوند مگر تمامی شرکا به اتفاق رضایت داشته باشند اعتبار شرکا اهمیت بسزایی دارد برای خروج از شرکت تضامنی می تواند در ادامه فعالیت شرکت بسیار تاثیر گذار باشد .
انحلال شرکت
انحلال شرکت می تواند نتیجه درخواست شرکای شرکت باشد در مواقعی که شرکا و سهامداران شرکت بخواهند شرکت را منحل کنند باید مجمع عمومی فوق العاده را دعوت کنند و موضوع انحلال شرکت را مورد بررسی قرار دهند شرکت منحل خواهد شد . در صورت حکم قطعی دادگاه
انجام موضوع فعالیت شرکت
در بعضی موارد انجام موضوعی که شرکت برای آن تشکیل شده غیر ممکن می شود و یا موضوعی که قرار است انجام دهد به اتمام می رسد در چنین حالتی طبیعتا شرکت منحل می شود نحوه انحلال شرکت
انقضا مدت :ممکن است یک شرکت برای مدت معینی تشکیل شده باشد در صورتی که آن مدت سپری شود کار شرکت نیز به اتمام می رسد
تصمیم همه شرکا :اگر تمامی شرکا در لغو قرارداد تشکیل شرکت اتفاق نظر داشته باشند این کار امکان پذیر است
منتفی شدن تعداد شرکا :هر گاه شرایطی پیش آید که تنها یک شریک در شرکت باقی بماند شرکت بطور طبیعی منحل خواهد شد
در صورت ورشکستگی :هر گاه شرایطی فراهم شود یک شرکت از پرداخت وجوهی که به عهده دارد برنیاید ورشکستگی اتفاق افتاده است و طبق قانون از تاریخ صدور حکم ورشکستگی ،شرکت حق دخالت در امور داخلی خود را ندارد پس قطعا در صورت ورشکستگی انحلال نیز اتفاق میفتد
تغییر شعبه :مشخصات شعبه های دیگر خود را ارائه دهید اما بسیاری از شرکت ها در هنگام ثبت شعبه دیگری ندارند و بعد از مدتی با رواج کار خود تصمیم می گیرند که شعبه هایی را به شرکت خود اضافه کنند .تغییر شعبه به معنای تغییر مکان دوم شرکت است
مراحل تغییر شعبه
تشکیل جلسه هیت مدیره ، تنظیم صورتجلسه برای اعمال تغییرات ،دریافت تایید تمامی اعضا هیت مدیره ،جمع آوری مدارک لازم برای این کار ،ثبت درخواست تغییر شعبه در اداره ثبت شرکت ها ،دریافت پیش آگهی و تایید آن برای چاپ روزنامه تغییرات .
پلمپ دفاتر :به منظور جمع آوری اظهارات هزینه ها و درآمد های یک شرکت تنظیم می شود . این اقدام یکی از مهم ترین اقداماتی مالیاتی برای هر شرکت به حساب می آید . اگر در قالب شرکت و موسسه و هر دفتر تجاری دیگری فعالیت می کنید باید در جهت تنظیم این دفاتر نیز اقدام کنید .شرکت های بسیاری هستند که می توانند این کار را برای شما انجام دهند مدت زمان پلمپ دفاتر و هزینه ها آن به تعداد برگ ها مورد نظر شما بستگی دارد
اظهارنامه دفاتر پلمپ
1-اصل اضهارنامه پلمپ دفاتر از سایت دانلود شده و مهر امضا شده 2-باید از کارت ملی متقاضی پلمپ دفاتر کپی تهیه شود ،ی کپی پروانه کسب یا مجوز فعالیت کسبی نیاز است .
مدارک دفاتر پلمپ حقیقی :
کپی کارت ملی و شناسنامه –اصل اظهارنامه دریافت از سایت –فرم تکمیل شده اظهارنامه
مدارک دفاتر پلمپ حقوقی :
کپی کارت مدیرعامل –اصل اظهارنامه دفاتر تجاری دریافتی از سامانه –کپی روزنامه رسمی آخرین ثبتی شرکت –اصل یا تصویر مصدق وکالت نامه یا معرفی نامه .
انواع دفاتر
ثبت دفاتر پلمپ باید در موعد مقرر انجام شود .این دفاتر شامل دفتر روزنامه و دفتر کل هستند .
دفتر روزنامه
دفتری است که تاجر موظف است کلیه معاملات و مراودات مالی خود را به صورت روزانه در آن ثبت کند این مراوات تجاری شامل داد و سند اوراق تجاری خرید و فروش ،واردات و صادرات و ..است در دفتر روزنامه تمامی رویدادهای مالی به ترتیب تاریخ و با جزئیات به صورت روزانه ثبت می شوند . البته تاخیر در ثبت معاملات تا 7روز اشکالی ندارد .
دفتر کل
دفتری است که تاجر باید تمامی معاملات خود را هفته ای یک بار از دفتر روزنامه استخراج کرده و در این دفتر وارد کند .مندرجات دفتر کل و دفتر روزنامه باید باهم مطابقت داشته باشد
برگ 100برگ یا 200 شرکت ها و تاجران می توانند با توجه به میزان فعالیت خود ،از دفاتر روزنامه و کل برگ است .
نکته :
تمامی اشخاص مثل شرکت ها و موسسات ،همچنین اشخاص حقیقی که به عنوان تاجر فعالیت می کنند باید هر سال درخواست پلمپ دفتر بدهند . بنابراین هر کسی که فعابلت اقتصادی انجام می دهد ، نیاز به پلمپ دفاتر قانونی ندارد . بلکه همه شرکت ها و موسسات ،صاحبان اصناف به طور کلی هر شخصی که تاجر محسوب می شود ملزم به پلمپ دفاتر هستند .
رد شدن پلمپ
نحوه تکمیل دفاتر تجاری ،در قانون تجارت و تصویب نامه پلمپ دفاتر شرکت ها ذکر شده و باید طبق دستعور العمل و مقررارت سازمان امور مالیاتی انجام شود .
رد دفاتر پلمپ به این معناست که مندرجات دفاتر و کلیه مراودات مالی و معملات که طی یک سال در دفتر نوشته شده ایت مورد پذیرش کارشناسان اداره مالیات قرار نگیرد و با استاندارهای سازمان مالیاتی هم خوانی نداشته باشد
اظهارنامه پلمپ دفاتر چیست
در حال حاضر به صورت اینترنتی و از طریق سایت اداره ثبت شرکت ها انجام می شود . در زمان ثبت درخواست برای دفاتر قانونی ،متقاضی (شخص حقوقی یا حقوقی) با ورود اطلاعات در واقع ،اظهارنامه را تکمیل خواهد کرد در اظهارنامه مشخصات شخص حقیقی یا حقوقی شامل اطلاعات هویتی تقویم مالی تابعیت شماره همراه شماره تلفن ثابت آدرس و کد پستی برای دریافت دفاتر پلمپ ثبت می شود. برای پلمپ نیز باید اظهارنامه را در سامانه تکمیل و نوع دفاتر و میزان برگ آن را نیز تعیین کنید
با ورود اطلاعات در سامانه 3 روز برای ثبت اظهارنامه پلمپ دفاتر و مهر و امضا کردن آن مهلت دارید.
پیگیری پرداخت هزینه پلمپ از طریق کد پیگیری امکان پذیر است.
در صورت عدم تکمیل اظهارنامه پس از 3 روز درخواست شما منتقضی خواهد شد و از ابتدا باید آن را ثبت کنید .
موارد کاربرد دفاتر پلمپ
ارائه اظهارنامه مالیاتی
اخذ کارت بازرگانی
عدم ارائه دفاتر ،جریمه ای معادل 20%مالیات و در صورت رد دفاتر جریمه ای معادل 10%مالیات منظور خواهد شد
صرفا امکان ثبت نام و دریافت دفاتر پلمپ متقاضیان استان تهران در این مجموعه امکان پذیر است.